2010-10-16 | 09:34:14

Spännande

Ja, det tycker jag verkligen att det är. Det finns så mycket roligt att läsa på internet.
Det roligaste är faktiskt att jämföra sin egen livssituation och syn på allt med hur andra ser på saker.
Alla har vi olika definitioner på vad som är kämpigt, irriterande, roligt, skrattretande osv osv.

Satt idag och himlade med ögonen åt en människa som i mina ögon gnäller på fullständigt oväsentliga saker, men sen slog det mig; är de sakerna JAG gnäller för mer relevanta än någon annans?

Har jag någon rätt att ifrågasätta hur jobbigt andra har det bara för att jag själv tycker det är skitsaker?
Nej, det har jag inte! Brukar ju själv väldigt högljutt vråla ut att andra minsann inte får bestämma hur jag får känna och reagera på saker, varför får då jag tänka så själv?
För mig har det på senaste tiden vart väldigt viktigt att ingen ifrågasätter och himlar med ögonen åt sådant jag tycker är jobbigt. Jag protesterar vildsint!
"För om jag tycker det är jobbigt så ÄR det bannemej jobbigt! Punkt slut!" säger jag och himlar sen själv med ögonen åt någon annan som tycker exakt likadant men om saker som för mig är fåniga.
Nu får jag nog faktiskt skärpa mig!

Men... Isf... Vad/vem är det som bestämmer vad som är rimligt att gnälla över och vad som är tillåtet att reagera på?
Vi lever ju trots allt helt olika liv och ingen är den andre lik, varken till sätt eller vilka förutsättningar man har.
Någonstans måste ju gränsen ändå dras, för vissa människor behöver man kanske ta ner på jorden och ge en annan syn på saker för att de har lite för negativ och orealistisk bild på livet.
Detta med rimlighet, befogenhet och "giltiga" anledningar till saker och ting är en intressant sak att tänka på, eftersom vi som sagt alla har olika normer.

Såna här dagar tycker jag ändå om, för när man kan ge sig själv en tankeställare och fundera på vad man håller på med så vill jag gärna tro att man utvecklas och det kan ju faktiskt sluta med att man får både en sundare och trevligare bild på livet och allmänheten!

2010-10-15 | 12:43:14

Kom igen!

Du har gjort det förut Lise-Lotte! Gör det igen!


KOM IGEN!

2010-10-13 | 14:10:29

Förstår inte

Det är så mkt man inte förstår. Den här världen är konstig.. Folk blir mördade, det går inte lita på någon, otrohet är vardagsmat, små valpar blir ihjälsparkade, krig, svält, våldtäkt, rån, ja listan kan göras hur lång som helst.
Det finns tamejfaan ingen respekt någonstans och jag har full förståelse för att man tappar hoppet.
Jag gör det själv med jämna mellanrum. Hur ska jag kunna lita på någon? Så många som råkar illa ut på ett eller annat sätt så varför skulle inte jag vara en av dem?
Min sömnbrist gör inte saken bättre. Ju längre tid jag varit utan ordentlig sömn desto mer grubblar jag på en massa skit som inte hjälper mig ett dugg.
Jag.orkar.inte.mer.just.nu...
Önskar jag var mer naiv och blåögd som jag var förr, men det är svårt...

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus